10 Nisan 2012 Salı

Mehmet Erdem, Herkes Aynı Hayatta




Ekşi sözlükte orgazmik ses denmiş kendisi için. Bu kadar iyi tanımlanır diyorum.

İlk olarak sınıf dizisinde duymuştum bu sesi, Herkes Aynı Hayatta diyordu. Kim bu ses derken Mehmet Erdem ismi çıktı karşıma. Uzun bir süre sesini duymadım,sonra Kalbim Seni Seçti dizisinde Haydi Gel Gidelim diyordu. Aynı ses olduğunu unutmuşum bile… Keşke bir albümü olsa diye geçirmiştim içimden. Ve olmuş, pek de güzel olmuş. Meğerse çokta güzel bir şarkısını ıskalamışım şimdiye kadar, Olur ya.. Polis filminin müziğiymiş. Geç olsa da dinledim,müptelası oldum. Ayrıca Leyla ile Mecnun’un da müziklerini yapıyormuş. Bu diziyi ıskalamıştım maalesef. Deli Deli Olma film müziğiyle de ödül almış. Neler kaçırmışım ey okuyucu, ayakta uyuyorum bazen. Kardeş Türküler’de de katılımı varmış Mehmet Erdem’in.

Tok seslere oldum olası sevgim,saygım,baygınlığım vardır zaten. Kendisine Leonard Cohen benzetmesi yapılmış, bana yerinde bir tespit gibi geldi. Doğrusunu müzik otoriteleri bilir efenim, hariçten gazel okumak istemem.

Sezen Aksu’nun yazdığı Zülfü Livaneli’yle tanıyıp bildiğimiz Hakim Bey şarkısıyla çıkış yaptı,iyi güzel olmuş. Diğer şarkıları da pek güzel. Benim favorim Olur ya. Dinleyin,keyiflenin.




2 yorum:

A-H dedi ki...

bende neler kacirmisim! iyi oldu bu post u okumam :)) tesekkurler

emili dedi ki...

Beğenmenize sevindim.