27 Mayıs 2011 Cuma

Ciddi meseleler

Her erkek zeki, güzel, anlayışlı ve onu çok sevecek bi kadın ister.İyi güzelde adama sormazlar mı, bunları hak edecek ne yaptın????

Evet, sizce de adama sormazlar mı, bunları hak edecek ne yaptın diye ? Toplumumuzun genel bakış açısı dünyanın erkekler etrafında döndüğü,kadının onu mutlu etmek,rahat ettirmek için saçını süpürge etmesi yolunda. Feminist düşünceler içinde kadın erkekle eşittir,asıl kadın rahat etmelidir falan demeyeceğim. Kadın ve erkek farklı yaratılmıştır,farklı özellikleri vardır. Bu farklarla bir bütün olmaya çalışır,mutlu olmaya çalışırlar benim bakış açım bu şekildedir. İki cinsin birbirine eşit olduğu gibi üstün olduğu durumlarda vardır.

Giriş açıklamamızdan sonra gelelim mevzuya. Benim oldukça hassas olduğum bir konudur boşanma. Bu gibi durumların yaşanmadan bilinmeyeğini düşünürüm. Ve her zaman söylerim şoför koltuğunda oturmakla yolcu koltuğunda oturmak çok farklı şeylerdir.Hariçten gazel okumak her zaman kolaydır.

Dün bir dost sohbetinde bir arkadaşımızın boşanmak üzere olduğu söylendi. Ve her zamanki gibi acaba kadının ne sorunu var diye kuşkulu bakışlar etrafta dolaştı. Acaba kocasını mutlu edemiyor muydu!!!!, buradaki mutluluğun büyük çoğunluğu yatak odası sınırlarıdır. Fazla mı savunuyordu  kendisini,yoksa ihmal edip kocasını aç mı bırakıyordu? Her zamanki gibi kimse  kocanın hatalarından bahsetmiyor,onu sorgulamıyordu. Haşa koca her zaman haklıdır,erkektir yapar,erkektir bağırır çağırır,erkektir ister,erkektir alttan alınmalıdır her zaman pohpohlanmalıdır. Bunları düşününlerin de genelde kadınlar olması durumu daha vahim kılıyor. Çoğunluğu da bekar olunca da insan başınıza gelince anlarsınız demekten kendini alamıyor.

Kadın güzel olmalıdır,kendine bakmalıdır,zayıf olmalı,iyi yemek yapmalı,temiz olmalı,uysal olmalı, alttan almalı,insan ilişkileri iyi olmalı,misafirperver olmalı...... uzar gider bu liste. He tabi bu arada kadın çalışmalıdır,elindeki parayı kocasına vermelidir,fazla para harcamamalıdır,kırk yılda bir gezmeye gitmeli,balayı tatiliyle yetinmelidir. Bunların dışına çıkar,birine riayet etmezse de aldatılmayı hak etmiş demektir.

Elbette ki evliliklerde önce iyi niyet olmalıdır, sesimizin tonu düşük olmalı küçük harflerle konuşmalıyızdır. Elbette ilgi,sevgi,şefkat olmalıdır. Ama bunları kadın erkek için yaptığı gibi erkekte karısı için yapmalıdır. Artık kadınları suçlamaktan vazgeçelim lütfen,erkeklerinde hatası olabileceğini,kadınında erkek gibi etten kemikten bir canlı olduğunu unutmayalım. Hiçbir kadın güzel giden evliliğini bitirmek istemez,eğer bitiriyorsa ortada ciddi sorunlar var demektir. Ciddi sorunlarda yatak odalarında çözülmezler,geçici çözümler sadece çileyi uzatır...

Günümüzde evliliklerin çoğunluğu boşanmayla bitiyor. Aile bir toplumun temelidir. İnsanların evliliğe inancı gittikçe azalmakta,yakın zamanda aile yerine köpeğimizle yaşıyor olacağız galiba...


 

Hiç yorum yok: