8 Haziran 2014 Pazar

Granada, İspanya

Granada'ya devam ediyoruz. Elhamra sarayını gezdikten sonra, otele gidip biraz dinlendik. Yol üstünde bu güzel dondurmalarında tadına baktık tabii. Satıcı kadın oldukça tersti, bir ara almasak mı dedik ama dondurmalar o kadar güzel gözüküyordu ki aldık.


Akşam yine o güzel hippi yolundan yürüyerek gün batımında Elhamra'yı fotoğraflamaya gittik. Ama maalesef güneş birden ortadan kayboldu, bize ışıklar içindeki Elhamra'yı çekmek kısmet oldu.



San Nicolas tepesinde yine hippilerin gösterisi vardı, dinledik. Onların öncesinde de bu arkadaşlar vardı.

Hemen yola çıkıp zambraya yetişmemiz gerekiyordu. Blog araştırmalarımdan zambra Maria La Canastera'da izlenmeli notunu almıştım. 9 buçuğa doğru mekandaydık ve kimse yoktu. Bizi içeri almadılar, hazırlanıyoruz biraz bekleyin dediler. Kimseyi göremeyince nasıl bir yer burası diye düşündük. Derken yavaş yavaş izleyiciler gelmeye başladı. Biz ilk geldiğimiz için ilk bizi aldılar ama sonlarda gelmek daha iyi galiba. Çünkü bizi yan tarafa otuttular ve dansçıları genelde arkadan gördük. Tam karşıya oturmak lazımmış.



Burada ücrete 1 bardak sangria da dahil. İçkiyi dansçılar dağıtıyor, bu biraz sanatçının değeri açısından kötü bir durum. Gösteriyi kaydedebiliyorsunuz sorun yok. Ama telefonla haşır neşir olmaktan gösteriyi tam randımanla izleyememe durumu oluyor, en iyisi bir iki kare çekmek.



Ve bu da gösteriden küçük bir kayıt


Granada böylece bitti. Sabah Cordoba'ya gitmek üzere yola çıktık.

Hiç yorum yok: