16 Eylül 2010 Perşembe

Murakami ve Dostlar

Sabah çok güzel bir sürprizle karşılaştım.Uzun zamandır hediye almadığıma mı üzüleyim,kıymetli bir arkadaşımın bana yaptığı sürprize mi sevineyim bilemedim.İyimser davranıp sevinmeyi seçiyorum.Ama hüznümde bende saklı kalıyor.

Haruki Murakami; Bu yazarın varlığından sevgili Zeren sayesinde haberim oldu.Roman okumayan biriydim ama Murakami fikrimi değiştirdi. İmkansızın şarkısını bir çırpıda okudum.Sırada diğer kitapları vardı.

Bugün yapacağım Gap turunu fırsat bilerek arkadaşımdan bana kitap almasını istedim,benim hazırlıklardan dolayı zamanım yoktu.Asıl istediğim kitabı Zemberek kuşunun güncesiydi fakat 33 tl olan fiyatını görünce hemen yana kırıp Yaban koyununun izindeyi almasını istedim.

Ve sabah uykudan uyanınca bir de ne göreyim.Sınırın güneyinde,güneşin batışında beni bekliyor ve yanında  pembe pembe hediye paketi var.Hemen açtım ve Zemberek kuşunun güncesi ve yaban koyununun izinde bana göz kırpıyor ;)  Ve küçük bir paket daha, buzdolabı mıknatısı ; arkadaşlıkla ilgili çok güzel bir yazı.
Ne mutlu oldum anlatamam size.İnsan ummadığı anda sürprizlerle karşılaşınca etkisi daha büyük oluyor.

Bazen arkadaşlarımdan yana çok dertli oluyorum ama bazılarının hakkını yememeliyim.Benim mutluluğumu önemseyen birileri var,ne mutlu bana...

2 yorum:

zero dedi ki...

Gerçekten ne mutlu sana:)

Ve ne mutlu bana ki, ruhuna, duygularına değebilen bir yazarla tanışmana vesile olabilmişim:)

keyifli bir yolculuk ve keyifli okumalar dilerim sana...

Gap yolculuğunda Murakami okumak... kulağa olağanüstü geliyor:)

emili dedi ki...

Tekrar teşekkür ederim Zeren,sayende Murakami sadık bir okuyucu daha kazandı:)