16 Şubat 2011 Çarşamba

Profesyonel

Nihayet gidebildim,nihayet yer bulabildim ,arkalardan da olsa buldum işte... Eğlenceli ama bir o kadar da hüzünlü bir senaryo,muhteşem oyunculuklar...Ah keşke ön sıralarda olabilseydim de Yetkin Dikinciler'in seyirciyle olan küçük,şirin mimiklerine de bende mahzur kalsaydım. Bir an oyun interaktif bir biçime dönüşecek sandım,daha oyunun başında seyircilerden birinin hapşırması üzerine sessizce çok yaşa dedi Yetkin Dikinciler. Bİraz gülüp, güldürdükten sonra parmağıyla işaretini yaptı,salonu oyuna davet eder gibiydi. Ve gayet profesyonelce oyuna devam etti. Ama zaman zaman mimikler,gülümsemeler,bakışlar seyirciye yöneldi,orada bizlerin farkındaydı,profesyonel  oyuncular ama aynı zamanda seyirciye farkındayım sizde buradasınız diyen oyuncular.Eğlendikleri o kadar belliydi ki seyirci için bu çifte katmerli bir eğlenceye dönüştü böylece.

Bülent Emin Yarar muhteşemdi,upuzun bir Yetkin Dikinciler yanında çok sevimli duruyordu. Çok iyi bir takım olmuşlardı. Birbirlerine yakınlaştıkları sahneler oldıkça eğlenceliydi.Tiyatronun böyle bir güzelliği var işte televizyonda gördüğünüz ama fazla dikkatinizi çekmeyen oyuncular tiyatro sahnesinde devleşiyorlar ve artık o oyuncu aklınızdan çıkmıyor,bir dahakinde televizyonda da onu dikkatle izliyor,bir kere daha hayran oluyorsunuz.

İşin özü gidin ve izleyin,keyifli saatler geçirin.

Not: Beyoğlu Küçük Sahne'de izleyecekseniz koltuk numaraları 1,3,5,7 diye gidiyor 11'den sonra da 12 geliyor sanırım,bizim gibi arayıp durmayın :)

Profesyonel

Yazan: Duşan Kovacevic
Çeviren: Başar Sabuncu, Bilge Emin
Yöneten: Işıl Kasapoğlu
Dekor Tasarım: Nurettin Özkönü
Giysi Tasarım: Gülümser Erigür
Işık Tasarım: İ. Önder Arık
Müzik: Cenap Oğuz

Rol Dağılımı:
Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz

Konu:
Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde, karakomedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin süprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesi.

Hiç yorum yok: