1 Haziran 2011 Çarşamba

Emin misin?

Her yapılan iş karşısında emin misin? diye soran bir müdürle çalışıyorum. Zamanla bu huyu biraz azaldı ama kuşkucu kişiliği hala duruyor. Dün farkettim ki bir hata yapmışım,aslında karşı firma farketti. Düşündüm,taşındım baktım bu işi kapatamayacağım ve hatamı söylemeye karar verdim. Ve düşündüğüm,korktuğum şey oldu. Karşı tarafın kuşku kapıları açıldı, her yaptığım işe yine yeniden emin misin diye sorar oldu!!!!

İnsanız ve hata yaparız ,hatta genelde faturaların altında Hata Ve Unutma Müstesnadır yazar.Yanlışı yapan kişi zaten bilinçli biriyse yanlışından rahatsız olur,çıkarması gereken dersi çıkarır ve daha dikkatli olur.

Dürüstlük iyi midir,kötü müdür bilemedim. Ama sanırım kapatabildiğimiz hataları kendimiz kapatıp,bunun dışındakiler için dürüst! olmalıyız.

3 yorum:

Vladimir dedi ki...

Çalışanının her yaptığına emin misin diye sormak o müdürün büyük noksanlığı, Böyle devam ederse elemanlarının güvensiz omalarına sebep olur, boşermişlie yol açar en sonunda. Yanlış yapıyor Öte yandan bu soruyu sürekli işitmek beni deli eder. Sinirlenim ters cevaplar verir başımı belaya sokarım :( Allah sabır versin size.

emili dedi ki...

Ben de bu işin sonu salla başı al maaşa gider diye düşünüyorum. Duramam ben de mutlaka bir iki laf ederim,huyumdur :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

aynen katılıyorum sana ;)