20 Ağustos 2014 Çarşamba

Barselona, İspanya (3)

Evet bu son yazım olsun İspanya'ya dair.

Barselona'nın ünlü, koskocaman La Rambla caddesindeyiz. Bana baya bir büyük geldi cadde. Maalesef düzgün bir fotoğraf çekemedim ama ortası geniş bir yürüyüş yolu,kenarlar araba yolu. Oldukça kalabalık bir cadde. Bu caddede yürürken dikkat etmek lazım , hırsızlık ihtimaline karşı. Yürüyüş yolunda hediyelik eşya satan küçük dükkanlar var. Buralarda magnetler 3-4 € civarıydı, daha ucuzunu (1€) ise bu yolun sonunda liman bölgesinde bulabilirsiniz. Burası bizim İstiklal caddesini hiç aratmıyor, hatta bizdekinden fazla olarak yapışkan satıcılar oldukça fazla. Yine bu cadde üzerinde Carrefour var ve genelde turist dolu. Bizde makarna, su falan aldık.


Yolun sonunda önce sizi upuzun bir Kolomb heykeli ve güzel bir liman manzarası bekliyor. Kolomb heykeline asansörle çıkılabiliyormuş ama biz hiç yanaşmadık, manzarası muhteşemdir eminim.




Akşam ki muhteşem manzaraya bakar mısınız? Deniz ve ışıklar olağanüstü bir manzara sunuyor insana. Yalnız uyarayım akşamları Port Vell pek tekin değil. Buradaki göçmen satıcılardan 1€'ya gayet güzel magnetler alabilirsiniz. Burada bir de alışveriş merkezi var, mağazalar kapalı olmasına rağmen alışveriş merkezi açıktı. Ertesi gün gelip bir bakalım, dedik ama fırsat olmadı.




Limana girmeden sola doğru yürürseniz sizi ünlü Barcelonetta'ya yani plaja götürüyor. Biz gece değilde gündüz bir uğramıştık. Gelmeden belki denize girebiliriz diye düşünmüştük ama maalesef  mayıs ayı Barselona için gezmelik bir ay denize girmelik değil. Madrid ve Endülüs oldukça sıcaktı ama Barselona serindi. Yani denize girmek istiyorsanız mayıs sonrasını seçin derim.

La Rambla üzerinde yine kapalı pazar havasında olan Mercat de la Boqueria var. Çeşit çeşit meyveler, deniz ürünleri ve çikolatalar...








Ve akşam illa ki mutlaka ki görülmesi gereken yerdeydik. Işıklı, müzikli su gösterisi !!! Klasik müziğin ritmiyle suyun muhteşem uyumu. Montjuic tepesinde olan bu gösteriye teleferikle de çıkılabiliniyormuş ama biz yanlışlıkla finikülere binince bu keyfi yaşayamadık. Bu güzel gösteri bedava üstelikte. Ne zaman kaçtaymış bilgisini buradan öğrenebilirsiniz.













 Tepeden aşağıya doğru inip, caddeye doğru yürüdüğünüzde sizi karşıda eskiden boğa güreşlerinin yapıldığı arena bekliyor olacak. Baktık bir asansör var, gittik sorduk 1 € karşılığı seyir terasına çıkılıyormuş. Verdik, çıktık. E güzel çıkın görün derim.

Yine La Rambla'nın arka sokaklarında dolaşırken güzel bir dükkana rastladık.
















Barselona bu kadar. Son yazım dedim ama Dali müzesi var daha :)

Hiç yorum yok: