11 Ağustos 2014 Pazartesi

Barselona, İspanya (2)

Sırada ünlü bitmeyen kilise Sagrada Familia var. Açıkcası İspanya'ya gidelim fikrinden önce bu kiliseden haberim yoktu. Meğerse bitip tükenmek bilmeyen inşaatıyla pek meşhurmuş, çok çok ayıp bana. Gaudi'nin yine ilginç eserlerinden biri olan kilisenin giriş biletlerini gitmeden internet üzerinden aldık, alırken gün ve saat seçmeniz gerekiyor. Buradan alabilirsiniz. Ve çıktısını mutlaka yanınızda götürün, ben birini almamışım yanıma, neyse ki gmail adresime mail olarak gelmişti ve çevrim dışından maili bulup, görevliye barkodu okuttuk. Gmail'in bu özelliği süper bir şey, gelen kutunuzdaki mailleri çevrim dışı görebiliyorsunuz. Biz kuleli olanı yani 23,80 € olanı aldık. Ama bence kuleye çıkmaya hiç gerek yok, aklımda kuleye çıkıp güzel bir şehir manzarası görmek gelmişti ama kule dedikleri daracık merdivenlerden gözüken ufak tefek manzaralar. Bana göre gerek yok.

                                                          Kule merdivenleri


                                                           Ve kuleden manzara





Sagrada Familia tabii ki daha önce gezilen kiliselere benzemiyor ne de olsa Gaudi tasarlamış. Pencerelerden dolayı içerisi oldukça aydınlık, tavan baya baya yüksek. Gerçekten bir sanat eseri. Sayısını hatırlamıyorum ama akustiği baya fazla sayıda kişinin şarkı söyleyeceği düşünülerek ayarlanmış. Kiliseden ziyade bir konser salonu edasındaydı. Bence içi mutlaka gezilmeli.












                              Bunlar da dışarıdan görüntüleri. Ve yine müthiş bir işçilik...


















2 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

vay kuleye bile çıkmışsınız. biz içine girmek için yüzlerce kişiyi bile bekleyememiştik

emili dedi ki...

Bileti alırken saat vermişlerdi ve bizde fazla beklemedik. Galiba biz biraz şanslıydık çünkü Elhamra'da bile fazla beklemedik.