11 Ağustos 2014 Pazartesi

Barselona, İspanya

Son uğrak yerimiz Barselona oldu. Yol uzun olduğu için Sevilla'dan uçakla gitmeye karar vermiştik. Otelden servise binerek havaalanına geldik. Yine Vueling ile uçtuk, bu sefer suyumu içeri sokabildim :) Barselona bizi çok korkutmuştu, hırsızlık çok oluyor diye okumuştuk her yerde bu nedenle havaalanına inince hemen çantaları kollamaya başladık. Gitmeden kendimi sürekli çantama yapışmış halde düşünmüştüm. Cafede, metroda her yerde yapışıp oturacaktım. Ama başımıza hiçbir şey gelmedi çok şükür. Ama biz her ihtimale karşı pasaport fotokopisini yanımızda, aslını otelin kasasında bıraktık.

Barselona hava alanı oldukça güzel, daha öncede yazdığım gibi birkaç terminali var. Gidiş dönüş için  10,2 € ödeyerek aerobusa bindik. Aman hangi bileti aldığınıza dikkat edin, gidiş dönüş olan uzun bir kağıt, tek yön ise kısa. Arkadaşa şoför yanlış bileti verdiği için dönüşte tekrar bilet almak zorunda kaldı. Gidiş dönüş biletler 15 gün geçerliydi sanırım. İneceğimiz durağı benim, ben sormam bulurum huyumdan dolayı kaçırdık. Siz siz olun mutlaka ilk olarak sorun!!! Şunu anladım ki yurt dışında gezerken zaman kaybetmek istemiyorsak hemen birkaç kişiye adresi sormalı. Yine yeniden sora sora oteli bulduk. Otelimiz gayet güzeldi, en çok burada kalacağımız için paraya kıymıştık. Eşyaları fırlatıp attıktan sonra kendimizi de yollara attık zira  Barselona'da gezecek çok yer var.

Öncelikle şunu belirtmek isterim Gaudi olmasa Barselona sıradan bir şehir. Yani bir Viyana, Amsterdam değil kesinlikle. Gitmeden birkaç kişi Amsterdam daha güzel demişti, bizde olur mu ya öyle şey demiştik. Ama gidince haklı olduklarını anladık. Bence Madrid'in ayrı bir havası var. Endülüs ise kesinlikle görülmeli.

Madem Gaudi dedim onunla başlayayım. Yine bir yerlerde okumuştum Casa Mila, Casa Batllo fotoğraflardan bakınca çok farklı duruyor ama yolda sıradan binaların arasına sıkışıp kalmış, pek fark edilmiyor denilmişti. Evet öyleymiş :)  Birincisi aşırı pahalılar, Casa Mila 16,5  , Casa Batllo 21,5 €. Biz Casa Batllo'yu gezdik ama o kadar kalabalık ki o parayı verip girdiğime pişman oldum. Bir de her şeyi ticarete dökmüşler.


Gaudi eserleri görülecekse gidilecek tek yer bence Park Guell, hem de 8 €.  Eğlenceli, manzarası güzel bir park. Gidince hemen giremiyorsunuz, yoğunluktan dolayı girişleri bölmüşler. Biz sanırım 6'da girdik, çok kalabalıktı meşhur timsahlı çeşmeyi boş bulmak imkansızdı. Ama çıkışta kimse kalmamıştı, sondan bir önceki saate giderseniz rahat rahat fotoğraf çekebilirsiniz.


                                                          Çeşmenin dolu ve boş halleri


















                                         Ağaçta papağanlar var ama pek belli olmuyor.



2 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

gerçekten çeşme nasıl öyle boş. biz de üst üste insanlarla foto çektirmiştik. hırsızlık olayını her şehir için söylüyorlar. çok şükür başımıza böyle bir olay gelmedi. burası da diğerleri gibi güvenlik açısından. istanbul daha tehlikeli

emili dedi ki...

çıkışa yakın park neredeyse bomboştu biz de keyfini çıkardık :)